+36 20 599 9900

3 hasznos tipp a WorkflowGen még hatékonyabb használatához

Mi, az Eastflow-nál fontosnak tartjuk, hogy minél több hasznos információt osszunk meg a WorkflowGen keretrendszerről, ezzel is támogatva Ügyfeleinket, hogy még széleskörűbben és hatékonyabban használhassák a WorkflowGen-ben található funkciókat. Célunk, hogy egy olyan sorozatot indítsunk el, amiben tippeket és érdekességeket mutatunk a WorkflowGen folyamatmenedzsment rendszerről.

 

Vállalati arculatra szabhatóság

A mai világban fontos az, hogy egy szoftver ne csak funkcióiban legyen felhasználóbarát, de vizualitásában is! Amikor a számítástechnika még korai szakaszában járt, egy program merőben máshogy nézett ki, mint napjainkban. Elsőre nem is volt semmilyen grafikai felülete, csak az átlagember számára átláthatatlan kódolások és bonyolult kifejezések hálója. Szerencsére ezek az idők már elmúltak, és megjelentek a grafikai elemek a szoftverekben. A WorkflowGen a kezdetektől grafikus elemekre és a felhasználók igényeinek megfelelő megjelenésre, használhatóságra helyezte a hangsúlyt. Ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat egy rendszeren belül, meg kell teremteni az azt szolgáló hangulatot és színvilágot is! Erre szolgál megoldásul számos lehetőség: a keretrendszer portál felületei, az alkalmazások felhasználó felületei, a megjelenítés formai, grafikai elemei, nyelvezete, színvilága mind a vállalat igényei szerint igazíthatók. Ilyen környezetben a munkatársak otthonosabban érezhetik magukat, és magukénak tudhatják a rendszer minden elemét.


Felhasználótól függő, többnyelvű felületek

Gyakran előfordul, hogy párhuzamosan többnyelvű vállalati környezetben kell a workflow alkalmazásoknak működnie. Magyarországon például sok résztvevő lehet magyar anyanyelvű, de lehetnek más, magyar nyelvet nem beszélő munkatársak, jóváhagyók is. Bizonyos adminisztratív, vagy üzleti folyamatokban segítség lehet, ha néhány felhasználónak a saját – a többiektől eltérő – nyelven jelenik meg az adott feladat, üzenet, e-mail. Ezt a WorkflowGen többszinten működő, felhasználóhoz is köthető nyelvi beállításai lehetővé teszik. Így például lehetőség van arra, ha John kap egy feladatot, akkor az e-mail értesítés neki angol nyelven kerül kiküldésre, vagy ha navigál a portálon, akkor angol felületeket lát, de amikor Miklós lép a rendszerbe, ő ugyanazokat a felületeket magyar nyelven megjelenítve látja, magyar nyelvű értesítő leveleket kap.


Online folyamatkövetés grafikusan, „élő”, színes diagramokon

Gyorsaság, precizitás és átláthatóság. Ez a három dolog volt a legfontosabb a WorkflowGen fejlesztői számára, amikor azon gondolkoztak, hogyan tudnák megkönnyíteni a folyamatok elkészítését, használatát. Végül a lehető legjobb döntést hozták azzal, hogy folyamatábrákban megjelenítve implementálhatóak a folyamatok. Ezáltal egyrészt vizuálisabban tervezhető egy folyamat, másrészt használat közben is lehet a diagramon követni a workflow aktuális állapotát és a workflow lépések történetét, harmadrészt virtuálisan maga a diagram az egyes elemek megfelelő paraméterezésével képes vezérelni a workflow alkalmazás működését is, nem szükséges a vezérlés megvalósításhoz programkód írása. Ez a diagramtípus a legjobb megoldás arra, hogy gyorsan és programozói szaktudás nélkül lehessen például adminisztratív workflow alkalmazásokat, feladatokat kialakítani és bevezetni. A diagram megjelenése segítő szövegekkel és dizájn elemekkel testre szabható, csinosítható. A folyamat utólagos módosítása sem jelent gondot. Az egyes elemek módosításával a folyamat átalakítható, hogyha úgy véljük, hogy ezzel hatékonyabbá tehetjük a folyamat lefutását, vagy a feltételekben, környezetben történő változások miatt erre szükség van. A WorkflowGen keretrendszerén belül a kreatív lehetőségek tárháza szinte végtelen!


Példa egy „élő” diagramra, ahol a grafikus elemek mutatják a folyamat aktuális állapotát is.

Scroll to Top

Ingyenes demó kérése

Próbálja ki a WorkflowGen rendszert INGYENESEN!

Töltse ki az űrlapot és munkatársunk egy munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot, ahol közösen ütemeznek egy időpontot a rendszer kipróbálására.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa látogatóinknak.  További információ